Agogisch medewerker GGZ - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Agogisch medewerker GGZ

Als agogisch medewerker ggz werk je in de geestelijke gezondheidszorg of in de verslavingszorg. Je helpt mensen die nare dingen hebben meegemaakt waardoor ze niet meer kunnen functioneren in de maatschappij. Denk aan mensen die lang verslaafd zijn geweest, heel eenzaam zijn en weinig inkomen hebben. Jij helpt ze hun leven weer op de rit te krijgen. Je ondersteunt ze bij dagelijkse bezigheden en verzint activiteiten die helpen hun doel te behalen.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris

Welke opleiding?

Om agogisch medewerker GGZ te worden, volg je de MBO-opleiding niveau 4 Agogisch Medewerker GGZ.

 

Je loopbaan

Je kunt als agogisch medewerker ggz aan het werk als woonbegeleider, persoonlijke begeleider, pedagogisch medewerker of activiteitenbegeleider.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De kans om een baan te vinden als agogisch medewerker GGZ is bijna overal in Nederland zeer goed (SBB, 2019). 

 

Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s-bb.nl/kans.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als agogisch medewerker ggz werk je in de geestelijke gezondheidszorg en in de verslavingszorg. Waarschijnlijk ga je aan de slag in een instelling voor Beschermende woonvormen (RIBW) of in een instelling voor verslavingszorg. Je kunt ook terecht bij een kinder- en jeugdpsychiatrische instelling, een instelling voor forensische psychiatrie of bij cliënten thuis. Kun je niet kiezen? Je kunt ook een combinatie maken!

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Thuiszorg


Bekijk hier alle werkvelden


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris

Als beginnend agogisch medewerker ggz kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 1.900,- per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.230,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

Loop je stage? Dan ontvang je een stagevergoeding van zo'n € 333,- bruto per maand.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1900 - €3230 per maand