Agogisch medewerker GGZ - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Agogisch medewerker GGZ

Als agogisch medewerker ggz werk je in de geestelijke gezondheidszorg of in de verslavingszorg. Je helpt mensen die nare dingen hebben meegemaakt waardoor ze niet meer kunnen functioneren in de maatschappij. Denk aan mensen die lang verslaafd zijn geweest, heel eenzaam zijn en weinig inkomen hebben. Jij helpt ze hun leven weer op de rit te krijgen. Je ondersteunt ze bij dagelijkse bezigheden en verzint activiteiten die helpen hun doel te behalen.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... 19% van de medewerkers binnen de geestelijke gezondheidszorg werken in de beroepsgroep agogen? Dit zijn ongeveer 16.000 mensen!

 

... tijdens jouw beroep de cliënt zelf een grote rol speelt in de behandeling? Op deze manier krijgen zij meer ruimte om op hun eigen manier te herstellen!

 

... je dit beroep ook op HBO-niveau kunt uitoefenen? Je mag jezelf dan GGZ-agoog noemen. Je kunt GGZ-agoog worden met de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Om GGZ-agoog te worden kies je voor de richting GGZ-agoog.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1900 - €3230 per maand