Ambulancechauffeur - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ambulancechauffeur

Als ambulancechauffeur vervoer je patiënten van en naar het ziekenhuis, vaak ben je de eerste hulpverlener ter plaatse.

Delen
Ambulancechauffeur
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ambulancechauffeur

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Ambulancechauffeurs werken meestal in loondienst.

 

Nadat je je diploma hebt behaald, houd je je kennis op peil door regelmatig (verplichte) bijscholingscursussen te volgen. Onder meer je EHBO-vervolgcursus.

 

Er zijn diverse mogelijkheden om hogerop te komen, bijvoorbeeld in functies als werk-/praktijkbegeleider, opleidingscoördinator of leidinggevende.

 

Is er werk?
Door allerlei wijzigingen in het zorgstelsel, zoals ouderen die langer thuis blijven wonen, is de vraag naar ambulanceritten de afgelopen jaren flink toegenomen. Er is behoorlijk wat werk voor ambulancechauffeurs. En doordat je tijdens de opleiding al aangenomen bent bij een ambulancedienst is het makkelijker om van hieruit over te stappen naar een baan. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als ambulancechauffeur ben je in dienst van een RAV, een Regionale Ambulance Voorziening. Nederland is verdeeld in 25 RAV-regio's, die gelijk zijn aan de regio's van de politie en brandweer.


Mogelijke instellingen

  • Regionale Ambulance Voorziening (GGD)


Bekijk hier alle werkvelden

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris ambulancechauffeur

Wat verdient een ambulancechauffeur? Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 1.950,- en € 2.890,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

 

Toeslagen als onregelmatigheidstoeslag, reiskostenvergoeding en telefoonvergoeding komen hier nog bovenop. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering van 8 %

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1950 - €2890 per maand