Ambulancechauffeur - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ambulancechauffeur

Als ambulancechauffeur vervoer je patiënten van en naar het ziekenhuis, vaak ben je de eerste hulpverlener ter plaatse.

Delen
Ambulancechauffeur
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... je drie verschillende diensten hebt? Bij parate dienst heb je een dag- of avonddienst van acht of negen uur. Als je niet op de wagen rijdt, hou je je bijvoorbeeld bezig met medicijnen bijvullen of rittenformulieren invullen. Aanwezigheidsdienst duurt twaalf of 24 uur. Je werkt vanuit de ambulancepost, maar moet meteen uitrukken als er een oproep is. Als je bereikbaarheidsdienst hebt, kun je thuis via de semafoon opgeroepen worden.

 

... een ambulance er in een levensbedreigende situatie binnen vijftien minuten moet zijn? Dat is wettelijk bepaald.

 

... er meerdere soorten ritten zijn? Er zijn ritten waarbij je zo snel mogelijk ter plaatse moet zijn. Er zijn ook ritten waarbij van tevoren afgesproken wordt wanneer een patiënt wordt opgehaald. Dit heet besteld vervoer of gepland vervoer.

 

... je werktijden onregelmatig zijn? Je hebt dag-, avond- en nachtdiensten.

 

... je als ambulancechauffeur een goede geografische kennis moet hebben? Ook moet je iedere dag voordat je aan je werk begint op het bulletinbord of op het intranet kijken waar er bijvoorbeeld wegopbrekingen zijn of een jaarmarkt. Dit heb je nodig om zo snel mogelijk bij de patiënt en weer terug naar het ziekenhuis te komen.

 

... ambulances van het Martini Ziekenhuis en het Brandwondencentrum in Groningen onderweg al (medische) gegevens over de patiënt sturen? Het team op de Spoedeisende Hulp (SEH) kan zich zo voorbereiden, en bijvoorbeeld alvast hartfilmpjes bekijken die in de ambulance zijn gemaakt.

 

... er ook een functie bestaat die zorgambulancebegeleider heet? In deze functie verzorg je het gepland vervoer op de ambulance. Je verleent dan geen spoedeisende hulp.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1950 - €2890 per maand