Ambulanceverpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ambulanceverpleegkundige

Gewonden en ernstig zieke mensen moeten namelijk zo snel mogelijk verzorgd worden. Samen met de ambulancechauffeur ben je vaak de eerste hulpverlener ter plaatse.

Delen
ambulanceverpleegkundige
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... je in Utrecht ook als ambulanceverpleegkundige op de fiets eerste hulp kunt verlenen? De ambu-bike wordt op drukke zaterdagen in de binnenstad ingezet. De fiets kan alles wat een gemotoriseerde ambulance ook kan, behalve een patiënt vervoeren. Hiervoor wordt de gewone ambulance ingezet.

 

... ambulances van het Martini Ziekenhuis en het Brandwondencentrum in Groningen onderweg al (medische) gegevens over de patiënt sturen? Het team op de Spoedeisende Hulp (SEH) kan zich zo voorbereiden, en bijvoorbeeld alvast hartfilmpjes bekijken die in de ambulance zijn gemaakt.

 

... je de brancard soms van steile trappen moet tillen en je daarvoor veel kracht nodig hebt?

 

... je als ambulanceverpleegkundige elk jaar meerdere bij- en nascholingen moet volgen omdat je diploma anders niet meer geldig is?

 

... er op een ambulance ook medisch hulpverleners kunnen meerijden? Als medisch hulpverlener in de ambulancezorg verleen je eerste hulp aan mensen die per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tijdens de rit stabiliseer en controleer je de lichamelijke conditie van de patiënt.

 

Lees meer over het beroep medisch hulpverlener ambulancezorg.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2495 - €3695 per maand