Anesthesiemedewerker - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker controleer je voor de operatie alle benodigde apparatuur en assisteer je de anesthesist bij het onder narcose brengen van de patiënt of bij het aanbrengen van plaatselijke verdoving.Ook bewaak en begeleid je de patiënt voor, tijdens en na de operatie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...ongeveer 40% van de operaties via een ruggenprik of een andere vorm van plaatselijke verdoving wordt verricht?

 

...in veel academisch ziekenhuizen dit beroep OK-assistent heet? Je bent dan chirurgisch medewerker en anesthesiemedewerker in één.

 

...je 's nachts en in de weekenden wel eens bereikbaarheids- en aanwezigheidsdienst hebt? Dan kun je opgeroepen worden voor spoedoperaties.

 

...je tijdens de operatie operatiekleding, handschoenen en een mondmasker draagt?

 

...de operatiekamer niet je enige werkterrein is? Je kunt ook op poliklinieken werken of op andere afdelingen waar patiënten vervelende ingrepen moeten ondergaan.

 

...anesthesie eigenlijk 'gevoelloosheid' betekent?

 

...je ook contact hebt met de patiënten? Voor de operatie licht je ze in over de narcose en stel je ze gerust en ook als ze weer bijkomen praat je met ze.

 

...de beroepsnaam voor de anesthesiemedewerker tot net na het jaar 2000 nog anesthesieassistent was? Ver daarvoor, tot eind jaren ’60, werden deze medewerkers operatiezuster of -broeder genoemd. Het vak werd toen alleen door verpleegkundigen uitgeoefend.

 

...anesthesiemedewerkers soms ook als MMT-verpleegkundigen werken bij een Mobiel Medisch Team (traumateam)? Zij ondersteunen de MMT-arts bij het in leven houden van een ernstig zieke of gewonde patiënt.  

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2450 - €4110 per maand