Apotheker - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Apotheker

Apotheker is een beroep dat wettelijk beschermd is in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Als afgestudeerd apotheker kun je vele kanten op. De meeste apothekers werken in een openbare apotheek.

Delen
zorg
Choose
Your
Future

...de titel 'openbaar apotheker' een wettelijk beschermde titel is? Een openbaar apotheker verschilt van een basisapotheker door extra opleiding en vaardigheden.

 

...je als apotheker ook in een laboratorium in de levensmiddelenindustrie kunt werken?

 

...je na het behalen van het apothekersexamen nog drie tot vier jaar moet doorstuderen voor de specialisatie tot ziekenhuisapotheker?

 

...je als ziekenhuisapotheker minder contact met patiënten hebt dan wanneer je als apotheker in een openbare apotheek werkt?

 

...je als apotheker voorgeschreven medicatie voor patiënten vanaf 1 januari 2014 alleen nog maar elektronisch ontvangt? Zorgprofessionals, waaronder huisartsen en verpleegkundig specialisten, zijn dit dan namelijk verplicht. Deze richtlijn van onder andere V&VN, KNMG, NPCF en de Inspectie voor de Gezondheidszorg moet de medicatieveiligheid verhogen. Zo heb je altijd een actueel medicatieoverzicht.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

5230 - €9475 per maand