Apothekersassistent - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Apothekersassistent

Als apothekersassistent help je mensen door ze geneesmiddelen mee te geven, maar vooral door ze voorlichting te geven over het correct gebruik daarvan. Voor alle werkzaamheden werk je nauw samen met je collega-assistenten, de apotheker, apotheekhulpen en eventueel met de bezorgers van geneesmiddelen. Samen zorg je ervoor dat de cliënt zo goed en vakkundig mogelijk geholpen wordt!

Delen
zorg
Choose
Your
Future

...secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals betaald zorgverlof en reiskostenvergoeding) goed geregeld zijn?

 

...veel huisartsen een onleesbaar handschrift hebben, zodat apothekersassistenten vroeger de recepten echt moesten ontcijferen? Dankzij de computer heb je daar tegenwoordig geen last meer van...

 

...als je werkt in een dienstapotheek het kan voorkomen dat je avond-, nacht- en weekenddiensten hebt?

 

...je als apothekersassistent een beroepsgeheim hebt?

 

...70% van de mensen hun geneesmiddelen niet juist gebruikt? Daarom is het zo belangrijk dat je mensen goede voorlichting geeft over medicijngebruik!

 

...er de laatste jaren een accentverschuiving in de werkzaamheden heeft plaatsgevonden van geneesmiddelenbereiding naar patiëntenvoorlichting?

 

...de robot zijn intrede heeft gedaan in de apotheek? De apotheker en de assistenten hoeven voor de meeste recepten niet meer zelf te lopen. Ze voeren het recept in in de computer, de robot verzamelt de medicijnen en enkele minuten later rolt het doosje van de lopende band. Handig! De apotheker of assistent moet het natuurlijk nog wel even controleren.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1785 - €3015 per maand