Basisarts - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Basisarts

Na de studie Geneeskunde ontvang je het diploma Basisarts. De medische kennis van een basisarts is zeer welkom in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, bij een verzekeringsmaatschappij of in een onderzoekscentrum.

Delen
Basisarts
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een basisarts?
Salaris basisarts
Past het bij je?

Over dit beroep

In het kort…
Na de studie Geneeskunde ontvang je het diploma Basisarts. De medische kennis van een basisarts is zeer welkom in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, bij een verzekeringsmaatschappij of in een onderzoekscentrum.

Wat doet een basisarts?

Wat doet een basisarts? De meeste studenten Geneeskunde specialiseren zich na hun masteropleiding. Besluit jij meteen na je afstuderen en coschappen aan de slag te gaan, of lukt het niet meteen een opleidingsplaats te bemachtigen, dan kun je als basisarts werken. Meestal oefen je dit beroep uit onder supervisie van een medisch specialist.

 

ANIOS
Als ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist) ben je bevoegd tot het zelfstandig uitvoeren van geneeskundige, heelkundige en verloskundige handelingen.

 

Waar werken?
Je kunt als basisarts bij diverse zorginstellingen of organisaties terecht. Denk aan een functie in een ziekenhuis of de farmaceutische industrie. Of bij een onderzoekscentrum, een GGD, een verzekeringsmaatschappij of een uitkeringsinstantie.

 

Je takenpakket is afhankelijk van de instelling of organisatie waarvoor je werkt.

Salaris basisarts

Wat verdient een basisarts? Als beginnend basisarts ontvang je een bruto maandsalaris van ongeveer € 3.670,-. Dit kan oplopen tot ruim € 6.635,-.

 

Het bruto salaris is afhankelijk van je functie, je eventuele vervolgopleiding en de cao of rechtspositieregeling die van toepassing zijn.

Past het bij je?

Voor de studie Geneeskunde heb je interesse nodig in medische en biologische achtergronden.

 

Je kunt analyseren, zoekt graag naar oplossingen en gedraagt je verantwoordelijk.

 

Ook ben je een aanpakker met doorzettingsvermogen.

 

De functies die je als basisarts kunt bekleden, lopen sterk uiteen. In sommige gevallen werk je met veel verschillende soorten patiënten. In dat geval zijn goede contactuele eigenschappen onontbeerlijk.

 

Kortom, wat je nodig hebt is:

  • interesse in medische en biologische achtergronden
  • een analytische geest
  • oplossingsgerichtheid
  • gevoel voor verantwoordelijkheid
  • doorzettingsvermogen
  • (in sommige functies) goede contactuele eigenschappen

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

3670 - €6635 per maand