Bemiddelingsmedewerker gastouderbureau - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Bemiddelingsmedewerker gastouderbureau

Als bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau breng je vraag- en gastouders bij elkaar. Een plezierige en veilige opvang van een kind kan voor een belangrijk deel aan jouw talenten te danken zijn.

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een bemiddelingsmedewerker?
Past het bij je?

Over dit beroep

Als bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau breng je vraag- en gastouders bij elkaar. Een plezierige en veilige opvang van een kind kan voor een belangrijk deel aan jouw talenten te danken zijn.

Wat doet een bemiddelingsmedewerker?

Als bemiddelingsmedewerker op een gastouderbureau breng je ouders die kinderopvang zoeken in contact met mogelijke gastouders.

 

Je selecteert nieuwe gastouders door middel van een gesprek bij hen thuis. Daarbij kijk je onder meer naar hun opvoedkundige kwaliteiten. Ook let je op zaken zoals de kindvriendelijkheid van het huis en de tuin, of er wordt gerookt en of er huisdieren zijn.

 

Als er een inschrijving van een vraagouder binnenkomt, voer je een intakegesprek en stel je een bemiddelingsovereenkomst op. Je kijkt of er een gastouder in het bestand staat die voldoet aan de wensen en verwachtingen van de vraagouder. Zo ja, dan volgt een kennismakingsgesprek bij de gastouder thuis. Zo niet, dan ga je actief op zoek naar nieuwe gastouders.

 

Bij een koppelingsgesprek zijn de drie partijen aanwezig: de gastouder, de vraagouder en jijzelf namens het gastouderbureau. Als vraag- en gastouder met elkaar in zee willen, maak jij van de gemaakte afspraken een overeenkomst. Je werk houdt daarmee niet op: je belt regelmatig met zowel de gast- als vraagouder om te bespreken hoe de opvang verloopt. Ook kun je na een aantal weken een evaluatiegesprek houden met gast- en vraagouders.

 

Uiteraard kunnen de gast- en vraagouders ook een beroep op je doen als er tussentijds vragen of problemen zijn. Je bent voor hen een vraagbaak en bemiddelt als er conflicten ontstaan. In geval van ziekte of vakantie zorg je voor vervangende opvang.

 

Je bent op de hoogte van de wettelijke regels en kwaliteitseisen voor gastouderopvang. Je controleert elk jaar of de opvangsituatie bij de gastouder veilig en gezond is.

Past het bij je?

 Ouders, hun kinderen en gastouders bij elkaar brengen: om dit te doen heb je mensenkennis en organisatietalent nodig. Het heeft tenslotte weinig zin om kinderen te plaatsen bij gastouders die heel andere ideeën over de opvoeding hebben dan de kinderen gewend zijn. Je krijgt bovendien met veel verschillende soorten mensen te maken en moet met allemaal kunnen communiceren.

 

Soms loop je tegen onverwachte situaties aan, bijvoorbeeld als zich problemen voordoen tussen gastouders en kinderen en/of hun ouders. Creativiteit en stressbestendigheid zijn geen overbodige eigenschappen voor een bemiddelingsmedewerker gastouderbureau. 

 

Ben je tot slot ook nog flexibel, dan is dat ook meegenomen. Deze eigenschap heb je bijvoorbeeld nodig om snel nieuwe overheidsregels te kunnen toepassen of om adequaat in te kunnen spelen op onverwachte situaties.

 

Kortom, wat je nodig hebt is:

  • een flinke dosis mensenkennis
  • goede communicatieve vaardigheden
  • commercieel inzicht
  • organisatietalent
  • stressbestendigheid
  • flexibiliteit

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2395 - €3470 per maand