Bewegingstechnoloog - Over dit beroep | YouChooz
Alle beroepen

Beroep

Bewegingstechnoloog

Als bewegingstechnoloog vind je oplossingen voor bewegingsproblemen van mensen. In dit beroep combineer je biologische mensenkennis met techniek. Je moet het leuk vinden technische oplossingen te zoeken voor lichamelijke, soms ernstige, beperkingen. Het beroep bestaat nog niet zo lang, maar heeft zeker toekomst. De technieken waarmee je mensen met problemen kunt helpen, ontwikkelen zich razendsnel. Ben jij zo'n pionier?

Delen
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een bewegingstechnoloog?
Past het bij je?

Over dit beroep

Als bewegingstechnoloog vind je oplossingen voor bewegingsproblemen van mensen. In dit beroep combineer je biologische mensenkennis met techniek. Je moet het leuk vinden technische oplossingen te zoeken voor lichamelijke, soms ernstige, beperkingen.

 

Het beroep bestaat nog niet zo lang, maar heeft zeker toekomst. De technieken waarmee je mensen met problemen kunt helpen, ontwikkelen zich razendsnel. Ben jij zo'n pionier?

Wat doet een bewegingstechnoloog?

Als bewegingstechnoloog vind je oplossingen voor bewegingsproblemen van mensen.

 

Voorbeelden van oplossingen die je biedt zijn: een rolstoel of alarmsysteem voor een invalide aanpassen, een robotarm aanmeten bij iemand met ernstige lichamelijke beperkingen en adviseren over de aanpassing en het gebruik van dit soort hulpmiddelen.

 

Je ontwerpt, ontwikkelt en test alle hulpmiddelen die je wilt toepassen.

Past het bij je?

Interesse in techniek is een onmisbare eigenschap in dit vak. Je moet op de hoogte zijn van gereedschappen, materialen en productieprocessen die gebruikt worden in de instrumentmakerij en bio-electronica.

 

Een grondige kennis van techniek moet je kunnen combineren met (biologische) kennis van het bewegen van mensen.

 

In dit vak moet je ook belangstelling hebben voor mensen. Je zoekt immers oplossingen voor mensen lichte of soms ernstige bewegingsproblemen.

 

Kortom, wat je nodig hebt is:

  • technisch inzicht
  • biologische kennis
  • hart voor de bewegingsvrijheid van mensen

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2000 ongeveer per maand