Bewegingswetenschapper - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Bewegingswetenschapper

De wetenschap is in beweging en jij innoveert graag mee. Als bewegingswetenschapper heb je veel kennis over het menselijk lichaam en ontwikkel je technieken om het bewegen bij mensen gemakkelijker te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de topsport of revalidatiezorg, of onderzoek de mogelijkheden om ouderen gemakkelijker te laten bewegen. Zet nu je eerste stappen in de wereld van het onderzoek en kijk of je enthousiast wordt van het beroep bewegingswetenschapper!

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een bewegingswetenschapper?
Past het bij je?

Over dit beroep

De wetenschap is in beweging en jij innoveert graag mee. Als bewegingswetenschapper heb je veel kennis over het menselijk lichaam en ontwikkel je technieken om het bewegen bij mensen gemakkelijker te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de topsport of revalidatiezorg, of onderzoek de mogelijkheden om ouderen gemakkelijker te laten bewegen.

 

Zet nu je eerste stappen in de wereld van het onderzoek en kijk of je enthousiast wordt van het beroep bewegingswetenschapper!

Wat doet een bewegingswetenschapper?

Als bewegingswetenschapper doe je onderzoek naar nieuwe technieken om bewegen gemakkelijker te maken. Dat kan gaan over alledaagse dingen, zoals het pakken van een pot suiker. Maar ook over complexe zaken, zoals technieken voor bevordering van revalidatie.


Waarom heeft niet iedereen dezelfde motoriek? Hoe kun je een rolstoel comfortabeler en wendbaarder maken voor iemand met een beperking? Als bewegingswetenschapper ben je constant bezig met het ‘waarom’ en ‘hoe’. Je bent dus nieuwsgierig naar de relatie tussen de hersenen, het gedrag en de bewegingen van mensen.


Om antwoord te krijgen op een bewegingsvraag doe je onderzoek en analyseer je alle metingen en resultaten. Je werk als bewegingswetenschapper is dus erg divers. Je hebt veel vrijheid en je ontmoet veel verschillende mensen. Je werkt vaak zelfstandig en in overleg kun je je tijd grotendeels zelf indelen!


 

Een bewegingswetenschapper kan als bewegingsdeskundige aan de slag in bijvoorbeeld een revalidatiecentrum, maar kan ook onderzoek doen in een ziekenhuis. Daarnaast kun je ook gaan werken als beleidsmedewerker sport of adviseur over arbeidsomstandigheden.

Past het bij je?

Je bent al van jongs af aan ontzettend nieuwsgierig. Weten hoe iets ontstaat of waarom iets gebeurt: niets gaat aan jouw oog voorbij. Daarnaast weet je veel over het menselijk lichaam, biologie en techniek. Het is voor jou geen probleem om deze informatie logisch aan elkaar te koppelen.


Geduld is een schone zaak en dat is zeker van toepassing op dit beroep. Je bent vaak langere tijd zelfstandig met een onderzoek bezig. Het verzamelen en verwerken van data is daar een belangrijk onderdeel van en dat neemt dan ook veel tijd in beslag.


Je werkt veel met apparatuur en computers. Soms wil de techniek je nog wel eens in de steek laten. Je moet dan de discipline en het doorzettingsvermogen hebben om toch door te gaan.


Kortom, wat je nodig hebt is:

  • een gezonde dosis nieuwsgierigheid
  • kennis van techniek, biologie en het menselijk lichaam
  • een zelfstandige houding
  • geduld en doorzettingsvermogen

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2400 - €4300 per maand