Chirurg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Chirurg

Het behandelen van patiënten als chirurg is vaak operatief. Om de juiste diagnose te stellen en behandeling te bepalen, werk je meestal in een multidisciplinair team van artsen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als chirurg op veel verschillende manieren bij patiënten en patiëntenzorg betrokken bent? Bijvoorbeeld bij de poliklinische intake, het opereren en het opleiden van collega's.

 

...je als chirurg ook hoogleraar kunt worden? Of je kunt verdiepen in een specialisatie door verschillende onderzoeken te doen?


...heelkunde een andere benaming is voor algemene chirurgie?

 

...ongeveer 10 procent van de chirurgen in opleiding tijdens de studie afvalt? Het beroep voldoet niet aan de verwachtingen of ze blijken niet geschikt.

 

...je als chirurg elk jaar verplichte bijscholing krijgt?

 

...traumatologie een subspecialisatie van chirurgie is? Een traumatoloog behandelt mensen die door bijvoorbeeld een ongeval of misdrijf letsel hebben opgelopen. Vaak gaat het om ernstige en gecompliceerde verwondingen.

 

...chirurgen in het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam soms gebruikmaken van een operatierobot? Deze wordt ingezet bij operaties van patiënten met kleine tumoren in de keel.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

70.000 - €250.000 bruto per jaar