Deskundige infectiepreventie - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Deskundige infectiepreventie

Als deskundige infectiepreventie kun je niet alleen in een ziekenhuis werken, maar in alle zorginstellingen waarbij het gevaar bestaat dat infecties of micro-organismen een kans krijgen. In zo'n zorginstelling houd jij je bezig met het voorkomen of terugdringen van deze infecties. Voor dit beroep heb je goede contactuele eigenschappen nodig, want je moet medewerkers ervan overtuigen om de benodigde maatregelen te treffen.

Delen
Deskundige Infectiepreventie
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als deskundige infectiepreventie een begeleidende en adviserende rol hebt? Je mag dus wel voorstellen doen om een bepaalde maatregel door te voeren, maar de beslissing ligt bij de directie of leidinggevenden.

 

...je je ook bezighoudt met allerlei regelgevingen met betrekking tot het voorkomen van infecties? Je moet deze ontwikkelingen allemaal nauwkeurig in de gaten houden en plannen maken over hoe dit binnen de instelling ingevoerd kan worden. Kun jij je collega’s overtuigen dat ze dingen op een andere manier moeten gaan doen terwijl hen dat op het eerste gezicht helemaal niet nodig lijkt?

 

...bepaalde micro-organismen op een bepaald moment ongevoelig worden voor antibiotica? In het buitenland is dat in veel ziekenhuizen al een groot probleem.

 

...de Inspectie voortdurend toezicht houdt op de naleving van de kwaliteitswet in zorginstellingen? Eén van de kwaliteitseisen is de infectiepreventie.

 

...voor de registratie van ziekenhuisinfecties tegenwoordig landelijk ontwikkelde computermodellen gebruikt worden?

 

...dit beroep voorheen ziekenhuishygiënist werd genoemd?

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

3374 - €6971 per maand