Diëtist - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Diëtist

Adviseur, voedingsdeskundige, voorlichter, onderwijzer, leidinggevende... Als diëtist oefen je eigenlijk al deze beroepen uit. Je stelt een voedings- of dieetadvies samen voor je cliënten en je begeleidt hen als ze dit volgen. Als diëtist werk je, ook zonder verwijzing van een arts, met mensen met bijvoorbeeld suikerziekte of een te hoog cholesterolgehalte. Maar ook op het gebied van algemene voeding ben je een expert. Verder onderhoud je contacten met collega's, artsen, logopedisten, verpleegkundigen en andere betrokkenen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • www.bcfjobs.nl

   

  BCFjobs.nl richt zich op hoger opgeleiden (HBO, WO en gepromoveerd) in onder andere de volgende sectoren: Life Sciences, Biologie, Biotechnologie, Chemie, Voedingswetenschappen, Plantwetenschappen en Farma.

  Zoek je een wetenschappelijke baan of een commerciële? Ook kun je je CV invoeren. Hierdoor kan een werkgever op zoek gaan naar jou!

   

 • www.dcn-dietist.nl

   

  Op deze site van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) vind je informatie over de beroepsvereniging voor zelfstandig gevestigde diëtisten in Nederland.

   

 • www.kennispleingehandicaptensector.nl

   

  Op deze website kun je contacten leggen met andere medewerkers in de gehandicaptenzorg via bijeenkomsten en netwerken. En kun je allerlei informatie en nieuws vinden uit de sector.

   

 • www.kiesbeter.nl

   

  Lees over gezondheid of ziekte, zoek zorgaanbieders en vergelijk ze.

  Op kiesBeter.nl vind je de informatie die je helpt bij keuzes in de zorg. Informatie over de thuiszorg vind je dus ook hier.

   

 • www.mintonline.org/

   

  Als jij je kennis op het gebied van klinische voeding nationaal en internationaal wilt verhogen, kun je bij MINT diverse cursussen en workshops volgen.

   

 • www.nieuwsvoordietisten.nl

   

  Op deze website, speciaal voor diëtisten, vind je onder andere een forum en vacatures. Ook kun je elke maand het dagboek van een andere diëtiste lezen. Bovendien kun je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief Nieuws voor diëtisten.

   

 • www.npi.nl

   

  Het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) is het landelijk kenniscentrum voor paramedische zorg. Het instituut houdt zich onder andere bezig met onderzoek, maar biedt ook diverse cursussen.

   

 • www.nvdietist.nl/

   

  De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is dé beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diëtist, zowel voor de instellingsdiëtist als de vrijgevestigde diëtist. Op deze site vind je alle informatie over deze organisatie.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

 • www.voeding-visie.nl/

   

  Voeding & Visie is een magazine dat aandacht besteedt aan diverse aspecten van het beroep diëtist; van beleidszaken tot voedingsonderzoek en van dieetbehandelingen tot het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen.

   

 • www.voedingscentrum.nl/

   

  Uitgebreide informatiebron over gezond en veilig eten. Met speciale informatie voor diëtisten.

   

 • www.voedingsmagazine.nl/

   

  Tweemaandelijks magazine van de Nederlandse Zuivel Organisatie bestemd voor huisartsen, diëtisten, medisch specialisten en voedingsdeskundigen.

   

 • www.werkenindegehandicaptenzorg.nl

   

  Deze website laat verhalen zien van professionals die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg. Ook vind je veel informatie over leren en werken in de gehandicaptenzorg.

   

 • www.werkenindeggz.nl

   

  Op deze website vind je allerlei informatie over werken in de geestelijke gezondheidszorg. Onder andere over arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en het O&O-fonds GGZ.

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2717 - €5045 per maand