Diëtist - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Diëtist

Adviseur, voedingsdeskundige, voorlichter, onderwijzer, leidinggevende... Als diëtist oefen je eigenlijk al deze beroepen uit. Je stelt een voedings- of dieetadvies samen voor je cliënten en je begeleidt hen als ze dit volgen. Als diëtist werk je, ook zonder verwijzing van een arts, met mensen met bijvoorbeeld suikerziekte of een te hoog cholesterolgehalte. Maar ook op het gebied van algemene voeding ben je een expert. Verder onderhoud je contacten met collega's, artsen, logopedisten, verpleegkundigen en andere betrokkenen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...eten - naast lekker en gezellig - ook belangrijk is voor je gezondheid? Door gezond te eten wordt het risico op het krijgen van chronische ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes verminderd. Ook heb je minder kans op bijvoorbeeld vitaminetekorten, darmproblemen en bloedarmoede.
 

...er ook een beroep gewichtsconsulent bestaat? Dit word je met een korte opleiding bij bijvoorbeeld LOI. Je mag als gewichtsconsulent mensen met overgewicht begeleiden. Anders dus dan een diëtist, want als diëtist ben je ook bevoegd om mensen met gezondheidsproblemen zoals een verhoogd cholesterolgehalte, hypertensie en diabetes te behandelen.

 

...in Engeland groenten speciaal met een kindersmaakje worden gemaakt? Gebleken is namelijk dat veel Britse kinderen één keer per jaar groenten aten: met kerst!

 

...je wel bepaalde producten kunt aanbevelen, maar je geen reclame mag maken?

 

...je met een huidplooimeter het vetgehalte van het lichaam meet?

 

...mensen zonder verwijzing van de huisarts naar een diëtist kunnen gaan? De diëtist is in staat om te bepalen of de cliënt haar/zijn hulp nodig heeft. Of dat hij/zij toch beter naar een andere deskundige kan gaan. 

 

...de effectiefste manier om blijvend af te vallen, een langdurig
programma van intensieve begeleiding is? Zo’n programma omvat niet alleen een dieet maar ook bewegingstherapie. Dat blijkt uit een studie van voedingswetenschappers van Wageningen Universiteit.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2717 - €5045 per maand