Geestelijk verzorger - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Geestelijk verzorger

Je hoofdtaak als geestelijk verzorger is het begeleiden en het verlenen van hulp aan mensen die tijdelijk in een zorginstelling zijn opgenomen of aan mensen die er wonen. De hulp en begeleiding die je biedt, kan gebaseerd zijn op een geloofs- of levensovertuiging, maar dit hoeft niet. Samen met de patiënt, cliënt of bewoner (of diens familie en vrienden) richt je je op fundamentele vragen over ziekte en gezondheid, dood en leven, en op de verwerking van hun situatie.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er een boek over geestelijke verzorging in zorginstellingen bestaat? Dit boek heet ‘Handboek Geestelijke Verzorging in Zorginstellingen’ en is samengesteld door drs. J.J.A. Doolaard (uitgeverij Kok Kampen, 1996). Heb je zin om te lezen? Dan vind je vast wat je zoekt in de ruim 900 pagina’s die het boek telt!

 

...geestelijk verzorgers niet alleen in instellingen werken, maar ook bij mensen thuis komen om steun en begeleiding te bieden? 

 

...er ook informatie is als je niet zoveel pagina’s wilt verslinden? Je kunt het Beroepsprofiel Geestelijke Verzorging in Zorginstellingen aanvragen bij de Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Instellingen (VGVZ).

 

...je niet per se een godsdienstige geloofsovertuiging hoeft te hebben om geestelijk verzorger te worden? Ook is het niet noodzakelijk dat je verbonden bent aan een levensbeschouwelijk genootschap (bijvoorbeeld protestants, katholiek, humanistisch, joods, moslim).

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2938 - €5939 per maand