Gezinshuisouder (jeugdzorgwerker) - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gezinshuisouder (jeugdzorgwerker)

Als gezinshuisouder ben je een soort pleegouder. Het verschil is dat je in dienst bent van een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp. Je kunt ook als franchisenemer een gezinshuis runnen. Je bent dan ondernemer.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • professionaliseringjeugdhulp.nl

   

  Op deze website vind je meer over het professionaliseren van en de beroepsontwikkeling in de jeugdhulp en jeugdbescherming. 

   

 • www.bpsw.nl

   

  Op de site van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk vind je veel nuttige informatie over de beroepsgroepen maatschappelijk werker, jeugdzorgwerker en sociaal-agogisch werker. Denk aan scholingsaanbod, vacatures en vakinhoudelijke informatie.

   

 • www.denvp.nl/

   

  De NVP, Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, is een landelijke vrijwilligersorganisatie van en voor pleegouders. De NVP heeft ook informatie voor en over gezinshuisouders.

   

 • www.fcb.nl

   

  FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken richt zich op de branches Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang. De site biedt onder meer informatie over arbeidsomstandigheden, opleidingen en EVC (Erkennen van Verworven Competenties). Ook helpen ze jou bij het ontwikkelen van je loopbaan. Of dat nu bij je huidige werkgever is, in je huidige branche of daarbuiten. Verder vind je er het laatste nieuws over de CAO's in deze branches.

   

 • www.jeugdzorg.nl/

   

  Deze site geeft informatie over ontwikkelingen in de jeugdzorg. Deze informatie is voor bureaus jeugdzorg, Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK’s), zorgaanbieders, verwijzende instanties, cliëntenorganisaties en koepelorganisaties.

   

 • www.jeugdzorgnederland.nl

   

  Jeugdzorg Nederland is de branchevereniging voor jeugdzorgorganisaties. De vereniging behartigt onder meer de belangen van ondernemers in de jeugdzorg. Je vindt hier uiteenlopende informatie over de branche.

   

 • www.mobiel-pleegzorg.nl/

   

  Mobiel, tweemaandelijks tijdschrift voor pleegzorg, richt zich op allen die betrokken zijn bij het pleegzorgwerk. Verschijnt zes keer per jaar.

   

 • www.nji.nl/scholing

   

  Het Nederlands Jeugd instituut (NJi) biedt een overzicht van bij- en nascholing voor beroepskrachten die werken met ouders en jeugd. Je vindt hier allerlei beschrijvingen van opleidingen, cursussen en trainingen om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te leren.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.registerplein.nl

   

  Kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals. Je kunt je hier als maatschappelijk werker of sociaal-agogisch werker registreren. Via dit register wordt gelet op de bewaking en verbetering van de kwaliteit van het werk van sociaal professionals.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2236 - €3894 per maand