Gezinsvoogd / jeugdbeschermer (jeugdzorgwerker) - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gezinsvoogd / jeugdbeschermer (jeugdzorgwerker)

De gezinsvoogd / jeugdbeschermer heet sinds kort 'jeugdzorgwerker'. Werken met kinderen, jongeren en ouders is een uitdaging die jij als gezinsvoogd graag met beide handen aanpakt. Bovendien is stilzitten niets voor jou. Je ondersteunt gezinnen die onder toezicht staan. Bijvoorbeeld met de opvoeding of andere zaken waar ouders moeite mee hebben. Jouw streven? Kinderen zorgeloos en fijn laten opgroeien. Lukt dat niet? Dan bedenk jij een passende oplossing.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...de ouders het gezag houden tijdens de onder toezichtstelling van een gezinsvoogd? Zij mogen nog steeds belangrijke beslissingen nemen, als ze dat maar overleggen met jou. De gezinsvoogd en de ouders zijn samen verantwoordelijk voor de opvoeding!
 

...elke werkdag compleet anders kan zijn? De ene dag ben je in de rechtbank te vinden en de andere dag zit je met het gezin om de tafel.
 

...jij een adviserende rol hebt voor de kinderrechter? Jij geeft de kinderrechter advies over de situatie en uiteindelijk neemt hij of zij de beslissing of een kind uit huis wordt geplaatst.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2728 - €4905 per maand