Gezondheidszorgtechnoloog - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gezondheidszorgtechnoloog

Je hebt veel technische kennis en weet veel over de gezondheidszorg. Daardoor ben je het aanspreekpunt voor beide sectoren. Denk jij dat je ook scherp genoeg bent om te werken tussen zorg en techniek?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een gezondheidszorgtechnoloog?
Past het bij je?

Over dit beroep

De gezondheidszorgtechnoloog werkt op het snijvlak van zorg en techniek: je adviseert, geeft trainingen en ontwikkelt nieuwe apparatuur.

 

Je hebt veel technische kennis en weet veel over de gezondheidszorg. Daardoor ben je het aanspreekpunt voor beide sectoren. Denk jij dat je ook scherp genoeg bent om te werken tussen zorg en techniek?

Wat doet een gezondheidszorgtechnoloog?

Als gezondheidszorgtechnoloog ben je de deskundige op het gebied van zorg en techniek. Je weet wat er speelt in beide sectoren. Je weet welke technische apparatuur medici nodig hebben en kunt die behoefte duidelijk uitleggen aan technici. De technische bedrijven kunnen met jouw kennis weer inspelen op wensen uit de medische sector. Zo ben jij een belangrijke tussenpersoon, die de communicatie tussen technische bedrijven en zorgaanbieders goed kan laten verlopen. 


Je werkt niet alleen met commerciële bedrijven. Omdat je weet hoe medische apparatuur werkt, kun je dat ook uitleggen aan de gebruikers. Dat kunnen artsen zijn of medisch personeel, maar ook de patiënt zelf. Je legt in duidelijke taal uit hoe zij moeten werken met de apparaten. 
 

Door je kennis van techniek en zorg ben je ook geschikt om in de ICT te werken. Er zijn altijd mensen nodig die patiëntgegevens overzichtelijk en toegankelijk digitaliseren. 

 

Past het bij je?

Om gezondheidszorgtechnoloog te worden, moet je goed met mensen kunnen omgaan. Je kunt goed uitleggen en bent geduldig wanneer mensen je instructies niet meteen snappen. Ook ben je technisch aangelegd en hou je er van om creatief na te denken over verbeteringen in de medische techniek. 


Omdat je werkt met medici én technici is het belangrijk dat je niet alleen in vaktermen praat. Je moet aan beide groepen duidelijk uitleg kunnen geven. 


Kortom, wat je nodig hebt is:

  • een sociale houding
  • communicatieve vaardigheid
  • geduld
  • technisch talent
  • creativiteit 


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1800-3000