Gipsverbandmeester - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Gipsverbandmeester

Als gipsverbandmeester krijg je te maken met mensen die door een ongeval, ziekte of een aangeboren afwijking, iets gebroken of gescheurd hebben. In opdracht van de traumatoloog, orthopedisch of algemeen chirurg leg je een gipsverband aan. Hiervoor maak je gebruik van allerlei materialen, zoals plastic, glasvezel, polyester, gipsverband en spalken.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...de gipskamer vroeger het stoffigste kamertje van het ziekenhuis was? Grote stofzuigers lossen dit probleem nu op...

 

...je als gipsverbandmeester wisselende diensten kunt draaien? Mensen met een breuk, verrekking of gescheurde spier kunnen namelijk op elk moment van de dag binnenkomen. Er moet dus eigenlijk altijd een gipsverbandmeester aanwezig zijn om hen op te vangen.

 

...de eerste opvang van patiënten, als er geen gipsverbandmeester aanwezig is, soms ook door spoedeisende hulp verpleegkundigen wordt geregeld? Zij zorgen dan alleen voor (tijdelijke) gipsspalken.

 

...er ook gipsverbanden aangelegd worden om spierafwijkingen te behandelen of te genezen?

 

...er vroeger echt geslepen en geschuurd werd om gips te behandelen? Nu gaat dit anders: de randen van het gips worden afgewerkt met een gipskous, plakkend badstofmateriaal of plakvilt. Je modelleert door met je handpalmen net zo lang over het gips te wrijven tot het glad aanvoelt.

 

...de behandeling van kinderen vaak heel anders verloopt dan die van volwassen patiënten? Je moet dus goed kunnen omgaan met mensen van alle leeftijden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2717 - €4426 per maand