Hartfunctielaborant - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Hartfunctielaborant

Als hartfunctielaborant voer je zelfstandig onderzoek uit naar het hart en de bloedsomloop en de toestand van patiënten. Je bereidt patiënten voor op het onderzoek en begeleidt hen tijdens dit onderzoek. Patiënten zijn meestal heel gespannen voor een onderzoek. Je moet ze op hun gemak stellen en hun vele vragen duidelijk en tactvol beantwoorden. Ook de communicatie met de behandelend arts is erg belangrijk. Je assisteert de arts bij ingrepen aan hart en bloedsomloop.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris hartfunctielaborant

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Is er werk?
Goed nieuws: hartfunctielaboranten kunnen meestal snel een passende baan vinden.

 

In sommige instellingen, zoals grote algemene ziekenhuizen, kun je je nog verder specialiseren, bijvoorbeeld in echocardiografie. Hiervoor kun je cursussen en trainingen volgen.

 

De meeste hartfunctielaboranten hebben een vaste baan, dus tijdelijke contracten en uitzendbanen komen weinig voor. Er zijn ook goede mogelijkheden om in deeltijd te werken.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt in een ziekenhuis, sanatorium, hartkliniek of revalidatiecentrum gaan werken. Daarbinnen werk je afhankelijk van de organisatie op de hartfunctieafdeling, de hartkatheterisatieafdeling, de polikliniek cardiologie of de afdeling cardiologie.

 

Je werkt in patiëntenkamers of op de onderzoekskamers van de hartfunctieafdeling in een ziekenhuis.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris hartfunctielaborant

Wat verdient een hartfunctielaborant? Het minimumloon is per 1 januari 2020 € 570,50 per maand voor een 16-jarige, waarbij het oploopt tot € 1.635,60 vanaf je 21e.

 

Overigens ontvang je ook tijdens de opleiding een salaris. Dat is voor elk leerjaar ongeveer als volgt (eventueel aangevuld tot het minimumloon):

1e jaar: € 1.270,-
2e jaar: € 1.420,-
3e jaar: € 1.611,-


Deze bedragen zijn bruto per maand. In sommige ziekenhuizen kun je meer verdienen. Afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd kan het beginsalaris aangepast worden.

 

En, leuk om te weten: als je onregelmatige werktijden hebt, komt er een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en 60%. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1985 - €3225 per maand