Hart/long chirurg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Hart/long chirurg

Als hart/long chirurg werk je vooral op de OK. Je opereert mensen met een afwijking of ziekte aan het hart, de longen of de grote bloedvaten. Opereren maakt een belangrijk deel uit van je werk, maar daarnaast maak je ook tijd vrij voor onderzoek, post-operatieve zorg en overleg met patiënten, familie en collega’s.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er helaas maar weinig opleidingsplaatsen te vergeven zijn? Het komt vaak voor dat je als afgestudeerd basisarts eerst een tijd moet werken om je te bewijzen. Daarna is het hopen dat jij wordt aangewezen voor een van de zes opleidingsplaatsen die per jaar worden aangeboden.

 

...de televisieserie ER een vrij realistisch beeld geeft van hoe het er in een ziekenhuis werkelijk aan toe gaat? Kijken dus!

 

...een hart/long chirurg minstens gemiddeld 150 hartoperaties per jaar moet uitvoeren, wil hij recht blijven houden op het predikaat hart/long chirurg?

 

...je als chirurg ook hoogleraar kunt worden? Of je kunt verdiepen in een specialisatie door verschillende onderzoeken te doen?

 

...je als hart/long chirurg elk jaar verplichte bijscholing krijgt?

 

...de hartchirurgen in het Erasmus MC katheters naar het hart inbrengen met behulp van een soort TomTom-techniek? Met deze nieuwe methode wordt vooraf een soort 'landkaart' gemaakt van het hart van de patiënt door middel van een scan. Deze kaart wordt daarna als leidraad gebruikt bij het inbrengen van een katheter voor een dotterbehandeling. Met een soort gps-systeem worden signalen doorgegeven naar een computerscherm zodat de arts kan zien waar de katheter zich bevindt.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

70.000 - €250.000 bruto per jaar