Homeopathisch arts - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Homeopathisch arts

Als homeopathisch arts onderzoek en behandel je patiënten met allerlei verschillende klachten volgens de leer van de homeopathische geneeswijze. Om erachter te komen wat er met de patiënt aan de hand is, moet je geduldig kunnen luisteren en goed observeren. Veel homeopathische artsen werken in een eigen praktijk of in een groepspraktijk. En ze zijn goed verenigd...

Delen
arts
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...men het genezingsproces in de Griekse oudheid beschouwde als een in wezen geestelijk verschijnsel? Genezen werd dan ook in verband gebracht met vele goden.

 

...homeopathie twee eeuwen oud is? Deze geneeswijze wordt inmiddels over de hele wereld toegepast.

 

...homeopathische medicijnen zijn gemaakt van natuurlijke stoffen, die bij een gezond iemand de kwaal juist zouden veroorzaken?

 

...de werking van homeopathische geneeskunde door wetenschappelijk onderzoek bewezen is? Hóe het precies werkt, weet echter nog niemand...

 

...de titel homeopaat niet beschermd is, maar de titel arts wel? Er zijn duizenden niet-arts homeopaten, ook therapeuten genoemd. Een klassiek homeopaat is bijvoorbeeld geen arts, maar therapeut.

 

...je als homeopathisch huisarts ook kleine verwondingen behandelt, bijvoorbeeld als patiënten gehecht of verbonden moeten worden?

 

...er ook homeopathische tandartsen zijn?

 

...je er als homeopaat vanuit gaat, dat er verband bestaat tussen iemands lichamelijke klachten, zijn leefgewoontes en zijn welbevinden?

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld