Huisarts - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Huisarts

Het beroep huisarts is heel divers. Geen consult is hetzelfde. Ieder kwartier is anders. De vragen van je patiënten zijn heel uiteenlopend. Aan de andere kant is het zo dat je patiënten bij je terugkomen en meestal jarenlang in jouw patiëntenbestand staan. Met veel patiënten zul je als huisarts dan ook een band opbouwen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...huisartsenzorg echt teamwerk is? Binnen huisartsenpraktijken wordt nauw samengewerkt door huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners en soms ook andere medewerkers, zoals een verpleegkundig specialist of een huisarts-in-opleiding.

 

...je als huisarts ook veel samenwerkt met andere zorgverleners uit de eerstelijnsgezondheidszorg? Dit zijn onder meer fysiotherapeuten, apothekers, verloskundigen en wijkverpleegkundigen. Soms werk je zelfs samen onder één dak in een gezondheidscentrum.

 

...94 procent van de vragen van patiënten door de huisarts in de eigen praktijk wordt afgehandeld? De huisarts neemt een centrale plaats in de gezondheidszorg in en is vaak het eerste en vertrouwde aanspreekpunt voor patiënten. 

 

...de huisartsenzorg 24 uur per dag 7 dagen per week doorgaat? ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kunnen patiënten met spoedklachten terecht op de huisartsenposten die door heel Nederland aanwezig zijn. Huisartsen doen daar samen het werk op de huisartsenposten.

 

...huisartsen werken op basis van de medische richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap? Dat zijn werkafspraken op basis van wetenschappelijk onderzoek, waarmee huisartsen patiënten adviseren, behandelen, verwijzen en begeleiden.

 

...huisartsen zeer worden gewaardeerd door hun patiënten? Uit onderzoek is gebleken dat de tevredenheid met en het vertrouwen in de huisarts groot zijn. Volgens de Nederlanders is de huisarts vooral betrouwbaar, toegankelijk, deskundig en biedt een luisterend oor.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

4385 - €7000 per maand