Intensive care verpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Intensive care verpleegkundige

Als ic-verpleegkundige verzorg en verpleeg je mensen die in een levensbedreigende situatie verkeren en die op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis liggen. Je moet in dit beroep zorgvuldig kunnen werken. Je komt in aanraking met zwaargewonde mensen. Kun jij familie en vrienden opvangen?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er ook een opleiding bestaat tot coronary care verpleegkundige. Je specialiseert je dan in hart en bloedvaten en kunt aan de slag op de afdeling hartbewaking van een ziekenhuis.

 

...je tijdens een 'wachtdienst' niet op één plaats blijft, maar van patiënt naar patiënt loopt?

 

...ic-verpleegkundigen soms ook als MMT-verpleegkundigen werken bij een Mobiel Medisch Team (traumateam)? Zij ondersteunen de MMT-arts bij het in leven houden van een ernstig zieke of gewonde patiënt.  

 

...een 'intensivist' een anesthesioloog of internist is die gespecialiseerd is in intensive care?
 

...je je verder kunt specialiseren in je vak? Hiervoor volg je de opleiding tot ventilation-, circulation-. neural- of renal practitioner.

 

...er een museum bestaat over verzorging en verpleging, met allerlei leuke exposities? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Bezoek het eens! Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€3199 - 5084 per maand