Kinderverpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Kinderverpleegkundige

In het beroep Kinderverpleegkundige bied je verzorging en verpleging aan kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Je werkt op de kinderafdeling in een universitair medisch centrum of algemeen ziekenhuis. Of je werkt als verpleegkundige bij kinderen thuis.

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er steeds meer vraag is naar verpleegkundige zorg voor kinderen aan huis? Dit komt omdat er een verschuiving plaatsvindt in waar de zorg kan worden gegeven. Dat hoeft niet alleen maar in het ziekenhuis, maar kan ook thuis. Dit heet met een mooi woord extramurale zorg.

 

...je soms met erg zieke kinderen werkt? De begeleiding van kinderen en hun ouders kan veel van je vergen en dat moet je kunnen verwerken.

 

...elke week ruim duizend baby's en peuters in het ziekenhuis belanden na een ongeluk thuis? Ze zijn, na de 85-plussers, de meest kwetsbare groep in de samenleving.

 

...het werk op een kinderafdeling van een ziekenhuis heel afwisselend is? Je hebt te maken met de ouders en met kinderen van alle leeftijden, van pasgeboren baby’s (in de couveuse), tot peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers. Ook zie je veel verschillende aandoeningen, waardoor het verpleegkundige werk erg interessant is.

 

...de meeste kinderen in het ziekenhuis niet in hun bed op hun kamer liggen? Ze zijn overdag op de speelkamer en spelen met elkaar. Ook moeten veel kinderen gewoon ‘naar school’ en hun huiswerk maken.

 

...ouders volgens de wet altijd verantwoordelijk blijven voor hun kind, omdat ze een zorgplicht hebben? Als kinderverpleegkundige moet je daarom altijd de ouders bij de zorg betrekken.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€2541 - 4429 per maand