Klinisch geneticus - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Klinisch geneticus

Klinisch geneticus wordt ook wel erfelijkheidsdeskundige genoemd. Veel mensen denken dat je je als klinisch geneticus vooral bezig houdt met laboratoriumonderzoek. Dat klopt niet, het merendeel van je tijd onderzoek je patiënten die familieleden hebben met erfelijke aandoeningen.

Delen
Klinisch geneticus
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • knmg.nl

   

  Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunst (KNMG) behartigt de belangen van alle medisch specialisten en medisch specialisten in opleiding.

   

 • www.erfocentrum.nl/

   

  Een handige site voor als je meer wilt weten over erfelijkheid en erfelijke aandoeningen.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

 • www.vkgn.org

   

  Site van de Vereniging Klinische Genetica Nederland (VKGN). Hier vind je ook een interessante brochure over erfelijkheid en erfelijkheidsadvies, met uitleg over het werk van een klinisch geneticus.

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

80.000 - €142.000 bruto per jaar