Leefstijladviseur - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Leefstijladviseur

De leefstijladviseur stelt een programma samen op met de patiënt over beweeg- en voedingsgedrag. Hierin worden ook doelen opgesteld. De gedragsveranderingen zullen zorgen voor een gezonde en actieve leefstijl en dat is nou precies wat jij wilt bereiken!

Delen
sport
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een leefstijladviseur?
Past het bij je?

Over dit beroep

Als leefstijladviseur sta je altijd klaar met een goed advies! Patiënten kloppen bij jou aan als het gaat om beweging en voeding.

 

De leefstijladviseur stelt een programma samen op met de patiënt over beweeg- en voedingsgedrag. Hierin worden ook doelen opgesteld. De gedragsveranderingen zullen zorgen voor een gezonde en actieve leefstijl en dat is nou precies wat jij wilt bereiken!

 

Wat doet een leefstijladviseur?

Als leefstijladviseur (ook wel lifestyle coach genoemd) begeleid je mensen naar een gezonde en actieve leefstijl. Dit doe je door voor hen een passend adviesplan op te stellen. Je zet beweging en voeding in voor een betere gezondheid. Je stelt samen met de patiënten ook doelen op om de nieuwe levensstijl te kunnen bereiken. Het is belangrijk dat ze dit gedrag vol kunnen houden. Elke dag een halfuur bewegen, elke dag fruit eten of twee dagen in de week geen alcohol drinken zijn hier voorbeelden van. Jij zorgt ervoor dat zij door gedragsveranderingen deze doelen bereiken. 

 

Mensen komen met verschillende redenen naar jou toe. Denk bijvoorbeeld aan: overgewicht, stress, rugklachten, astma, vermoeidheid of een burn-out. Een gezonde(re) leefstijl kan voor deze mensen heel positief zijn. Zij vinden het vaak lastig om zelf stappen te ondernemen en bewegen daarom weinig. Jij als leefstijladviseur geeft ze een zetje in de goede richting. Je kijkt tijdens de begeleiding naar verschillende aspecten. Rookt de patiënt? Wat doet de patiënt aan ontspanning? Wat is de werksituatie van de patiënt? 

 

Je verwijst patiënten ook door als het nodig is. Je werkt namelijk samen met andere professionals die zich bezig houden met hun gezondheid, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, revalidatieartsen en diëtisten.  

 

Past het bij je?

Als leefstijladviseur moet je interesse hebben in beweging en voeding, want hier geef jij advies over. Je kunt goed en respectvol met mensen omgaan. Als adviseur kom je altijd je afspraken na. Dit motiveert patiënten om ook hún afspraken na te komen.

 

Je bent een goede luisteraar. Je kunt inschatten wat voor persoon je patiënt is en hoe hij of zij leeft. Hierdoor weet je precies welk beweeg- en voedingsadvies het beste aansluit. Je hebt geduld en inlevingsvermogen om mensen te begeleiden bij het veranderen van hun levensstijl. Ook moet je communicatief vaardig zijn. Je moet jouw kennis namelijk goed over kunnen brengen.

 

Je begeleidt patiënten bij het veranderen van hun levensstijl. Soms heb je daar een dosis overtuigingskracht voor nodig! 

 

Met andere professionals moet je goed kunnen samenwerken. Je werkt namelijk multidisciplinair met bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten, revalidatieartsen en diëtisten.  


Kortom, wat je nodig hebt is:

  • interesse in beweging en voeding
  • goede sociale vaardigheden 
  • stiptheid: je komt je afspraken altijd na
  • goede luistervaardigheid
  • inlevingsvermogen
  • geduld
  • communicatieve vaardigheden
  • overtuigingskracht
  • goede vaardigheden om samen te werken


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1685 - €3530 per maand