Maatschappelijk werker - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker ondersteun je mensen bij het omgaan met en het aanpakken van problemen in hun dagelijkse omgeving. Je probeert in een aantal gesprekken erachter te komen wat precies de problemen zijn, zodat je de cliënt kunt begeleiden. Heb jij daar de goede eigenschappen voor?

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • maatschappelijkwerk.startkabel.nl

   

  Handige startpagina met allerlei links naar sites over maatschappelijk werk.

   

 • www.bpsw.nl

   

  Op de site van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk vind je veel nuttige informatie over de beroepsgroepen maatschappelijk werker, jeugdzorgwerker en sociaal-agogisch werker. Denk aan scholingsaanbod, vacatures en vakinhoudelijke informatie.

   

 • www.carrieretijger.nl

   

  Voor meer informatie over het beroep maatschappelijk werker.

   

 • www.competentieweb.nl

   

  Wat wil je nog leren? Welke competenties heb je nodig om je werk goed uit te kunnen voeren? Op competentieweb vind je onder andere beroepsprofielen, kerntaken, kernopgaven en competenties. Dit voor de branches welzijn & maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg, kinderopvang en gehandicaptenzorg.

   

 • www.fcb.nl

   

  FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken richt zich op de branches Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang. De site biedt onder meer informatie over arbeidsomstandigheden, opleidingen en EVC (Erkennen van Verworven Competenties). Ook helpen ze jou bij het ontwikkelen van je loopbaan. Of dat nu bij je huidige werkgever is, in je huidige branche of daarbuiten. Verder vind je er het laatste nieuws over de CAO's in deze branches.

   

 • www.kennispleingehandicaptensector.nl

   

  Op deze website kun je contacten leggen met andere medewerkers in de gehandicaptenzorg via bijeenkomsten en netwerken. En kun je allerlei informatie en nieuws vinden uit de sector.

   

 • www.maatschappelijkwerk.com/

   

  Wegwijzer voor het AMW, met links, een forum, scripties, nieuws en meer.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.registerplein.nl

   

  Kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals. Je kunt je hier als maatschappelijk werker of sociaal-agogisch werker registreren. Via dit register wordt gelet op de bewaking en verbetering van de kwaliteit van het werk van sociaal professionals.

   

 • www.sociaalwerknederland.nl

   

  Sociaal Werk Nederland is een brancheorganisatie voor alle organisaties in Nederland die opereren binnen het sociaal domein.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

 • www.vgct.nl

   

  De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) is de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. De VGCt zorgt over meer voor opleiding en nascholing.

   

 • www.werkenindegehandicaptenzorg.nl

   

  Deze website laat verhalen zien van professionals die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg. Ook vind je veel informatie over leren en werken in de gehandicaptenzorg.

   

 • www.werkenindeggz.nl

   

  Op deze website vind je allerlei informatie over werken in de geestelijke gezondheidszorg. Onder andere over arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en het O&O-fonds GGZ.

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

€2737 - 5477 per maand