Medewerker Veilig Thuis (AMK, jeugdzorgwerker) - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medewerker Veilig Thuis (AMK, jeugdzorgwerker)

De advies- en meldpunten huiselijk geweld en kindermishandeling en de steunpunten huiselijk geweld zijn opgegaan in de nieuwe organisatie Veilig Thuis. Daarmee is de vroegere beroepsnaam 'medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling' (AMK) veranderd in 'medewerker Veilig Thuis'.  Als medewerker Veilig Thuis ben je het aanspreekpunt voor mensen die denken dat er in een gezin of huishouden sprake is van mishandeling van kinderen of jongeren of van huiselijk geweld tegen een volwassene. Je behandelt deze meldingen in de vorm van een advies aan de melder of een onderzoek naar het gezin.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...naar schatting jaarlijks 100.000 kinderen mishandeld, verwaarloosd of misbruikt worden?
 

...elke provincie/regio een eigen advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling heeft dat valt onder de organisatie Veilig Thuis?
 

...het AMK onder Veilig Thuis een landelijk telefoonnummer heeft? Het telefoonnummer is: 0800-2000.
 

...je zelf ook iets kunt doen tegen kindermishandeling? No Kidding is een beweging die kindermishandeling bespreekbaar wil maken en in de toekomst zelfs voorkomen! Kijk op de site van No Kidding.

 

...mensen voor verschillende vormen van mishandeling en huiselijk geweld bij Veilig Thuis terecht kunnen? Hier lees je er meer over.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2830 - €4260 per maand