Medisch hulpverlener ambulancezorg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener ambulancezorg

Als medisch hulpverlener ambulancezorg ondersteun je bij spoedeisende medische zaken en levensbedreigende situaties. Dit houdt onder meer in dat je eerste hulp verleent aan mensen die per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tijdens de rit stabiliseer en controleer je de lichamelijke conditie van de patiënt. Je observeert en verzamelt informatie, zo meet je onder meer het hartritme. Bij het ziekenhuis aangekomen, draag je de patiënt over aan het personeel van de spoedeisende hulp. Dit gaat via de SBAR-methode (Situation, Background, Assessment, Recommendation).

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er op 1 mei 2017 een experimenteertraject (artikel 36A) is gestart volgens de wet BIG (deze wet geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen)? Er wordt gekeken naar de effectiviteit en doelmatigheid van de BMH en of een BMH'er zelfstandig voorbehouden handelingen mag verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om het geven van injecties. Per 1 januari 2019 wordt BMH in een tijdelijke Wet BIG opgenomen.

 

...je als medisch hulpverlener ambulancezorg na afronding van je opleiding eerst een traineeship volgt bij een ambulancedienst? Hierna kun je worden ingezet op dezelfde functie als een ambulanceverpleegkundige.  

 

...medisch hulpverleners ook wel Bachelor Medisch Hulpverleners, BMH’ers, worden genoemd?

 

...je als medisch hulpverlener ambulancezorg kan worden ingezet bij rampen? Daarom moet je op de hoogte zijn van de in- en externe rampenplannen binnen je organisatie.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2245 - €3691 per maand