Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener cardiodiagnostiek

Als medisch hulpverlener cardiodiagnostiek ben je verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van patiënten met hartaandoeningen. Dit kunnen mensen zijn met hartritmestoornissen, maar ook patiënten die een hartinfarct hebben gehad. Jij stelt de diagnose, bereidt de behandeling door de cardioloog voor en bewaakt tijdens de behandeling de vitale functies van de patiënt. Het ingrijpen bij levensbedreigende situaties is een onderdeel van je werk. Houd jij het hoofd koel?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er op 1 mei 2017 een experimenteertraject (artikel 36A) is gestart volgens de wet BIG (deze wet geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen)? Er wordt gekeken naar de effectiviteit en doelmatigheid van de BMH en of een BMH'er zelfstandig voorbehouden handelingen mag verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om het geven van injecties. Per 1 januari 2019 wordt BMH in een tijdelijke Wet BIG opgenomen.

 

...je als medisch hulpverlener cardiodiagnostiek na afronding van je opleiding eerst een traineeship volgt in een ziekenhuis?

 

...medisch hulpverleners ook wel Bachelor Medisch Hulpverleners, BMH’ers, worden genoemd?

 

...het ECG, het elektrocardiogram, in 1902 werd geïntroduceerd? Dit was een belangrijke stap voorwaarts in de behandeling van patiënten met hartziekten.

 

...'pijn op de borst' in vaktermen 'angina pectoris' heet?

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€3199 - 5010 per maand