Medisch hulpverlener operatieve zorg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener operatieve zorg

Als medisch hulpverlener operatieve zorg ben je verantwoordelijk voor de zorg voor de patiënt in de operatiekamer, en in de fases ervoor en erna. Je assisteert en instrumenteert tijdens operatieve ingrepen. Je werkt proactief en oplettend en bent in denken en handelen de chirurg vaak een stap voor. Je zorgt voor een steriel werkgebied; van levensbelang voor de patiënt. Door jouw stressbestendigheid en nauwkeurigheid zorg je er mede voor dat een operatie voorspoedig verloopt.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er op 1 mei 2017 een experimenteertraject (artikel 36A) is gestart volgens de wet BIG (deze wet geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen)? Er wordt gekeken naar de effectiviteit en doelmatigheid van de BMH en of een BMH'er zelfstandig voorbehouden handelingen mag verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om het geven van injecties. Per 1 januari 2019 wordt BMH in een tijdelijke Wet BIG opgenomen.

 

...je als medisch hulpverlener operatieve zorg na afronding van je opleiding eerst een traineeship volgt in een ziekenhuis?

 

...medisch hulpverleners ook wel Bachelor Medisch Hulpverleners, BMH’ers, worden genoemd?

 

...je 's nachts en in de weekenden wel eens bereikbaarheids- en aanwezigheidsdienst hebt? Dan kun je opgeroepen worden voor spoedoperaties.

 

...een medisch hulpverlener operatieve zorg die instrumenteert of assisteert, steriele kleding aan heeft?

 

...je als medisch hulpverlener operatieve zorg bijna net zoveel moet afweten van het verloop van een operatie als een chirurg? Bovendien ben je de chirurg altijd één stap voor!

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2728 - €4905 per maand