Medisch hulpverlener SEH - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener SEH

Als medisch hulpverlener op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van een ziekenhuis ontvang en begeleid je patiënten in acute situaties. Je analyseert wat er aan de hand is en maakt een snel actieplan. Je biedt eerste hulp en handelt doelgericht. Daarna regel je ook het vervolgtraject voor de patiënt. Het beroep van medisch hulpverlener is relatief nieuw. Na je opleiding BMH (bachelor Medische Hulpverlening) kun je aan de slag als medisch hulpverlener op de SEH. Benieuwd wat je allemaal kunt doen?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als medisch hulpverlener SEH de eerste bent in het ziekenhuis die een patiënt in zijn acute situatie ziet?

 

...medisch hulpverleners ook wel Bachelor Medisch Hulpverleners, BMH’ers, worden genoemd?

 

...er op 1 mei 2017 een experimenteertraject (artikel 36A) is gestart volgens de wet BIG (deze wet geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen)? Er wordt gekeken naar de effectiviteit en doelmatigheid van de BMH en of een BMH'er zelfstandig voorbehouden handelingen mag verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om het geven van injecties. Per 1 januari 2019 wordt BMH in een tijdelijke Wet BIG opgenomen.

 

...je als medisch hulpverlener SEH kan worden ingezet bij rampen en je daarom op de hoogte moet zijn van de in- en externe rampenplannen binnen je organisatie?

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€3046 - 5477 per maand