Medisch secretaresse - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch secretaresse

Je hebt heel veel verschillende taken als medisch secretaresse. Zo houd je zelfstandig de medische en financiële administratie bij op de computer, noteert onderzoeksuitslagen in dossiers, schrijft in opdracht van de specialist recepten uit en verwerkt elke dag de post. Je hebt tijdens je werk contact met artsen, patiënten en laboratoriumpersoneel. Goed kunnen samenwerken is daarom een van de eigenschappen die je nodig hebt.

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een Medisch secretaresse?
Past het bij je?

Over dit beroep

Je hebt heel veel verschillende taken als medisch secretaresse. Zo houd je zelfstandig de medische en financiële administratie bij op de computer, noteert onderzoeksuitslagen in dossiers, schrijft in opdracht van de specialist recepten uit en verwerkt elke dag de post.

 

Je hebt tijdens je werk contact met artsen, patiënten en laboratoriumpersoneel. Goed kunnen samenwerken is daarom een van de eigenschappen die je nodig hebt.

Wat doet een Medisch secretaresse?

Als medisch secretaresse heb je een gevarieerd takenpakket. Zo houd je zelfstandig de medische en financiële administratie bij in een geautomatiseerd systeem. Je noteert onderzoeksuitslagen in patiëntendossiers en geeft die door aan de medisch specialist. Je zet er ook bij welke diagnose de specialist heeft gesteld en welke behandeling hij heeft voorgeschreven. Uiteraard ben je bekend met de medische vaktermen. Je zorgt dat dossiers actueel zijn en tijdig klaarliggen voor de spreekuren.

 

Verder verwerk je de post, houd je het archief bij en notuleer je vergaderingen. Ook verzorg je de medische correspondentie, zoals brieven en operatieverslagen voor huisartsen en specialisten.

 

Een specifieke taak is het verzorgen van het patiëntenspreekuur. Je maakt telefonisch afspraken met de patiënten voor het spreekuur en je houdt het afsprakenboek bij. Je ontvangt patiënten en beantwoordt vragen. Verder zorg je ervoor dat de praktijkruimte en de wachtkamer er netjes uitzien.

 

Je hebt tijdens je werk veel contact met artsen, patiënten en laboratoriumpersoneel.

Past het bij je?

Je moet goed kunnen samenwerken met de medisch specialist of de hoogleraar, maar je moet je werk zelfstandig kunnen organiseren. Als je notulen maakt of brieven schrijft, moet je je schriftelijk duidelijk kunnen uitdrukken.

 

Verder moet je zorgvuldig kunnen werken, vooral wanneer je herhalingsrecepten uitschrijft of laboratoriumuitslagen verwerkt: stel je maar voor wat er kan gebeuren als je de gegevens van twee patiënten met elkaar zou verwisselen!

 

Bij grote drukte kan het wel eens voorkomen dat je onder tijdsdruk moet werken.

 

Kortom, wat je nodig hebt is:

  • zelfstandigheid én kunnen samenwerken
  • schrijfvaardigheid
  • zorgvuldigheid

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2128 - 3658 per maand