Mediumcareverpleegkundige - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Mediumcareverpleegkundige

Als Mediumcareverpleegkundige ben je de spil in de zorg voor patiënten in een vaak (levens)bedreigende situatie. De patiënten op de Medium Care zijn zieker dan die op een gewone (Low Care) verpleegafdeling, maar minder ziek dan die op de Intensive Care. Jij organiseert de complexe zorg en voert verpleegkundige handelingen uit. Verder informeer je de patiënt en zijn naasten over uitslagen en de behandeling.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over dit beroep

Over dit beroep

Als Mediumcareverpleegkundige ben je de spil in de zorg voor patiënten in een vaak (levens)bedreigende situatie. De patiënten op de Medium Care zijn zieker dan die op een gewone (Low Care) verpleegafdeling, maar minder ziek dan die op de Intensive Care.

 

Jij organiseert de complexe zorg en voert verpleegkundige handelingen uit. Verder informeer je de patiënt en zijn naasten over uitslagen en de behandeling.

 

Mediumcareverpleegkundige worden?

Je verleent in dit beroep gespecialiseerde zorg aan patiënten die continue bewaking en zorg nodig hebben. Dat doe je in nauwe samenwerking met artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling.

 

Sommige patiënten worden geïsoleerd verzorgd, bijvoorbeeld omdat ze een infectie hebben.

 

Bijna alle patiënten liggen aan apparaten, zoals een beademingsmachine, automatische bloeddrukmeter en infuuspomp. Jij houdt deze apparaten nauwlettend in de gaten, en weet hoe je ze moet bedienen.

 

Met de kennis die je hebt opgedaan tijdens je opleiding, kun je een ziektebeeld herkennen, en weet je wat je moet doen wanneer een patiënt achteruit gaat.

 

Een ernstige ziekte veroorzaakt vaak veel angst en onzekerheid. Jij begeleidt jouw patiënten en hun naasten in deze moeilijke en onzekere periode.

 

Wanneer je dit werk wilt doen, volg je de opleiding: Mediumcareverpleegkundige.

 

Extra info
De beroepsvereniging V&VN Medium Care Verpleegkundigen biedt activiteiten, nieuws en andere informatie voor medium care verpleegkundigen. Kijk hiervoor op: mediumcare.venvn.nl

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog