Mondhygiënist - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Mondhygiënist

Als mondhygiënist ben je er samen met je patiënt verantwoordelijk voor dat de mond (tanden en tandvlees) in een optimale conditie gehouden wordt. Je onderzoekt de mond om problemen aan tanden en tandvlees op te sporen en je start zo nodig een behandeling om de mondgezondheid te verbeteren. Onder supervisie van een tandarts mag je ook röntgenfoto’s maken, verdovingen uitvoeren, boren en kleine eerste gaatjes vullen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • tandheelkunde.startkabel.nl

   

  Handige startpagina met allerlei links naar sites over tandheelkunde.

   

 • www.ant-online.nl

   

  De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) is een beroepsorganisatie voor tandartsen en kan informatie verstrekken over de inhoud van het beroep en de carrièremogelijkheden (alleen voor het beroep tandarts). Ook zijn hier vacatures te vinden voor tandartsen, tandartsassistenten en mondhygiënisten.

   

 • www.kwaliteitsregistermondhygienisten.nl

   

  Deze site biedt informatie over het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM). Met een overzicht van alle geregistreerde mondhygiënisten.

   

 • www.mondhygienisten.nl/

   

  Op de site van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten vind je onder andere informatie over kwaliteitsregistratie, handige links en congressen.

   

 • www.mondhygienistenforum.nl

   

  Het forum voor en door mondhygienisten die elkaar willen adviseren en van elkaars ervaringen willen leren. Ook paro-preventieassistenten zijn welkom om mee te discussiëren.

   

 • www.npi.nl

   

  Het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) is het landelijk kenniscentrum voor paramedische zorg. Het instituut houdt zich onder andere bezig met onderzoek, maar biedt ook diverse cursussen.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.rovidam.nl

   

  Bemiddelings- en uitzendbureau gespecialiseerd in dienstverlening in de tandheelkundige branche in heel Nederland.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

€3506 - 4599 per maand