Neuroverpleegkundige - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Neuroverpleegkundige

Als neuroverpleegkundige werk je op de verpleegafdeling neurologie in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgings- of verpleeghuis of in een polikliniek. Je verzorgt patiënten met een neurologische aandoening. Je kunt daarbij denken aan onder meer epilepsie, de ziekte van Parkinson, spierziekten of een hersenbloeding.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over dit beroep

Over dit beroep

Als neuroverpleegkundige werk je op de verpleegafdeling neurologie in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgings- of verpleeghuis of in een polikliniek. Je verzorgt patiënten met een neurologische aandoening. Je kunt daarbij denken aan onder meer epilepsie, de ziekte van Parkinson, spierziekten of een hersenbloeding.Wat ga je doen?
Jij bent specialist op het gebied van zorg voor patiënten met een neurologische aandoening. Je begeleidt de patiënten vanaf het moment dat ze binnenkomen en geeft hen voorlichting. De vaak ingrijpende en complexe problemen vereisen veel kennis, kunde en medeleven. Als neuroverpleegkundige werk je veel samen met neurologen, zaalartsen en revalidatieartsen.
 

Voor dit beroep volg je de opleiding Neuroverpleegkundige.

 

Extra info
Wil je meer weten over het beroep neuroverpleegkundige? Neem dan contact op met de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) afdeling Neuro & Revalidatie (N&R). Zie voor meer informatie: www.venvn.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog