Obductieassistent - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Obductieassistent

Als obductieassistent doe je in- en uitwendig onderzoek aan het lichaam van een overledene. In opdracht van een medisch specialist onderzoek je samen met de patholoog of assistent-patholoog in opleiding hoe of waardoor iemand is overleden. Ook bestudeer je bijvoorbeeld de lichamelijke schade die door ziekte of een ongeval veroorzaakt is.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...het beroep mortuariummedewerker niet hetzelfde is als obductieassistent? Een obductieassistent doet onderzoek aan het lichaam van een overledene en ondersteunt en assisteert de patholoog. Een mortuariummedewerker verzorgt een overledene en zorgt ervoor dat een overledene netjes in de kist komt te liggen. Zodat de nabestaanden waardig afscheid kunnen nemen. Hiervoor heeft de mortuariummedewerker verschillende cursussen gevolgd zoals restauratietechniek, make-up en visagie.
 

...Vesalius een van de grondleggers van de anatomie is? Hij leefde in de zestiende eeuw en schreef het eerste boek over anatomie. De Nederlandse Vereniging van Obductieassistenten is naar hem vernoemd.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2065 - €2900 per maand