Orthopedisch chirurg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Orthopedisch chirurg

Afwijkingen door overbelasting, veroudering, vergroeiingen of ongevallen aan gewrichten, botten, pezen en spieren vormen je specialiteit als orthopedisch chirurg (ook wel orthopeed genoemd). Je voert intakegesprekken en doet lichamelijk onderzoek, beoordeelt röntgenfoto's en scans om een juiste diagnose te stellen. Vervolgens bepaal je het behandelplan en voert dit meestal ook uit.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...een orthopedisch chirurg ook wel een ‘bottendokter’ wordt genoemd?

 

...steeds meer operaties plaatsvinden met computernavigatie? Door berekeningen van de computer kan de orthopedisch chirurg in de gaten houden of hij bijvoorbeeld niet te diep snijdt.

 

...orthopedisch chirurgen een snijtijdenbeleid hebben? Vroeger mocht je net zolang opereren als je wilde. Nu zijn er wettelijke grenzen gelegd aan het aantal uren per week dat aan operaties besteed mag worden.

 

...je als orthopedisch chirurg intensieve contacten onderhoudt met collega’s in de hele wereld? Je ontmoet elkaar niet alleen tijdens een van de vele congressen, maar er is ook een heel digitaal netwerk ontwikkeld, waar orthopedisch chirurgen elkaar moeilijke gevallen voorleggen en met elkaar meedenken over mogelijke behandelingen van patiënten.

 

...de opleiding tot orthopedisch chirurg bekend staat als een commando-opleiding? Het is lang en keihard werken. Het is nu eenmaal een enorm veelomvattend vak. De verwachting is dat deze opleiding in de toekomst uitgesplitst zal worden in meer verschillende specialisaties.

 

...het niet eenvoudig is om een opleidingsplaats te vinden? Een idee is om te proberen persoonlijk contact te krijgen met een orthopedisch chirurg die je wellicht al tijdens je opleiding Geneeskunde hebt leren kennen.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

70.000 - €250.000 bruto per jaar