Patiëntenvoorlichter - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Patiëntenvoorlichter

Als patiëntenvoorlichter licht je patiënten voor, maar je fungeert ook als schakel tussen de patiënt en de hulpverleners. Je geeft bijvoorbeeld advies aan verpleegkundigen en medisch specialisten over de manier waarop ze hun patiënten te woord staan. Je zorgt ervoor dat er voldoende voorlichtingsmateriaal is over een bepaalde ziekte, aandoening of behandelmethode.

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • www.compriz.nl

   

  Compriz (voorheen De Vereniging Patiënten Voorlichting) is een vakvereniging voor communicatieprofessionals in de zorg. Daar kun je meer informatie opvragen over het beroep patiëntenvoorlichter.

   

 • www.nigz.nl

   

  Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ helpt de samenleving succesvol investeren in gezondheid.

   

 • www.npcf.nl

   

  Op de website van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) vind je actuele informatie over de zorg.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

 • www.werkenindeggz.nl

   

  Op deze website vind je allerlei informatie over werken in de geestelijke gezondheidszorg. Onder andere over arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en het O&O-fonds GGZ.

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2110 - €4426,1 per maand