Praktijkondersteuner huisartsenzorg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Praktijkondersteuner huisartsenzorg

Als praktijkondersteuner werk je in een huisartsenpraktijk. Daar ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de zorg voor patiënten met een chronische ziekte. Denk aan: diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, astma of COPD 

Delen
eerstelijnszorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...POH een veelgebruikte afkorting is voor praktijkondersteuner huisartsenzorg?
 

...het beroep praktijkondersteuner huisartsenzorg in 2000 is geïntroduceerd door de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) om de werkdruk van huisartsen te verminderen?
 

...praktijkondersteuners soms ook praktijkverpleegkundigen worden genoemd? Dat geldt met name voor praktijkondersteuners met een verpleegkundige vooropleiding en een BIG-registratie. Zij mogen de titel ‘verpleegkundige’ voeren.

 

...de praktijkondersteuner huisartsenzorg een functie is en geen beroep? Een functie wordt qua invulling bepaald door de organisatie waar je werkt. De werkzaamheden die je uitvoert, kunnen daarom per organisatie sterk verschillen.

 

...praktijkondersteuner huisarts GGZ een aparte functie is? Voor dit vak specialiseer je je in psychische en psychiatrische klachten of ziektebeelden.

 

...hogescholen vanaf (waarschijnlijk) 2019 starten met een opleiding tot Praktijkverpleegkundige Huisartsenzorg (PVH)? De PVH gaat naast de POH in de huisartsenpraktijk werken. Daar is de PVH verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de zorg voor patiënten met een hoogcomplexe zorgvraag. Lees meer over het beroep PVH

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2570 - €3880 per maand