Sociaal geneeskundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sociaal geneeskundige

Na je studie Geneeskunde kun je je verder specialiseren als sociaal geneeskundige. Het is een beroep met een heel breed werkveld. Zo vallen bijvoorbeeld de schoolarts en de jeugdarts onder sociaal geneeskundigen, maar ook de bedrijfsarts en de verzekeringsarts. Je bent spin in het web. Je hebt contacten met diverse partijen. Je informeert, behandelt en coördineert. Dit maakt het beroep van sociaal geneeskundige tot een veelzijdig en interessant beroep. 

Delen
sociaal
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je als sociaal geneeskundige bijna nooit in een ziekenhuis werkzaam bent?

 

...dat je burn-out nooít mag behandelen met anti-depressiva of slaapmiddelen? Het is de taak van de sociaal geneeskundige om de patiënt te genezen met behulp van therapie en begeleiding.

 

...bedrijfsgeneeskunde en verzekeringsgeneeskunde specialisaties zijn van de sociale geneeskunde? Na het volgen van deze specialisaties ben je bedrijfsarts of verzekeringsarts.

 

...je je ook kunt specialiseren in de jeugdgezondheidszorg? Je bent dan jeugdarts/arts maatschappij en gezondheid. Je hebt in dit beroep een centrale rol in de bewaking én bevordering van de gezondheid van de jeugd. 

 

...sociaal geneeskundige een medische specialisatie is?

 

...er na afronding van de opleiding een inschrijving van je diploma in het BIG-register plaatsvindt? Dat is de Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

70.000 - €250.000 bruto per jaar