Sociaal verpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sociaal verpleegkundige

Het doel van een sociaal verpleegkundige is het voorkomen en bestrijden van gezondheidsproblemen zoals infectieziekten bij groepen en het bevorderen van de volksgezondheid. Om dit doel te bereiken, heb je andere mensen en instanties nodig. Je bent een echte netwerker en teamspeler; samen streef je naar beter. 

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...je ook wel verpleegkundige GGD, jeugdverpleegkundige of verpleegkundige maatschappij en gezondheid wordt genoemd?

 

...je in een team werkt met onder andere GVO'ers (mensen die gespecialiseerd zijn in Gezondheids Voorlichting- en Opvoeding), artsen, epidemiologen, administratief medewerkers en vele anderen?

 

...je op volle kracht werkt als er een epidemie uitbreekt of dreigt uit te breken? Niet alleen moet de ziekte teruggedrongen worden, maar veel mensen gaan ook ineens vragen stellen.

 

...maatschappelijke veranderingen gevolgen hebben voor het werk van sociaal-verpleegkundigen? De opkomst van drugs zoals XTC zorgde bijvoorbeeld voor voorlichting op en rond housefeesten.

 

...er een museum bestaat over verzorging en verpleging, met allerlei leuke exposities? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Bezoek het eens! Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1810 - €3420 per maand