Sport- en bewegingsbegeleider - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sport- en bewegingsbegeleider

Als sport en bewegingsbegeleider kun je elke dag aan de sport! Zo ben je dagelijks te vinden in bijvoorbeeld de sportschool of in het zwembad. Is dit iets voor jou?

Delen
sport
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een sport- en bewegingsbegeleider?
Past het bij je?

Over dit beroep

Als sport- en bewegingsbegeleider assisteer en ondersteun je bij activiteiten voor jong en oud, bij mensen die sportief zijn of juist niet. Als sport en bewegingsbegeleider kun je elke dag aan de sport! Zo ben je dagelijks te vinden in bijvoorbeeld de sportschool of in het zwembad. Is dit iets voor jou?

Wat doet een sport- en bewegingsbegeleider?

Als sport- en bewegingsbegeleider assisteer je bij sport- en bewegingsactiviteiten voor alle doelgroepen, zoals volwassenen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Meestal geef je les en training in groepsverband, maar individueel lesgeven is ook een mogelijkheid. Je geeft deelnemers bijvoorbeeld training op het gebied van ontspanning en recreatie, zoals judo, tennis of voetbal. Daarnaast begeleid je deelnemers ook bij sportstimulerende activiteiten, waarbij het voornamelijk gaat om het verbeteren van de gezondheid van de deelnemer.

 

Jij zorgt ervoor dat mensen plezier krijgen en behouden in sporten. Dat doe je door veel te praten met deelnemers. Je vraagt wat ze leuk vinden en wat ze graag willen leren. Dat maakt mensen enthousiast en gemotiveerd om actief mee te doen aan de activiteiten die jij begeleidt of waarbij je assisteert.

 

Als sport- en bewegingsbegeleider doe je meer dan alleen deelnemers begeleiden. Je bespreekt namelijk ook de resultaten en vooruitgang van deelnemers met je leidinggevende. Is er verbetering of aanvulling nodig op een bestaande activiteit? Misschien gaan jullie dan wel op zoek naar leuke alternatieve manieren om deelnemers vaardigheden of activiteiten aan te leren!

Past het bij je?

Je werkt niet alleen mét mensen maar ook vóór mensen. Deelnemers komen namelijk met een gericht doel naar jou toe. Jij, als sport- en bewegingsbegeleider, weet deelnemers daarin te stimuleren en te enthousiasmeren, zodat ze met veel plezier gaan sporten

 

Niemand is hetzelfde, zeker op het gebied van sport zijn er veel verschillen tussen deelnemers. Als sport- en bewegingsbegeleider accepteer je die verschillen. Heeft een deelnemer meer uitleg of voorbeelden nodig? Jij bent deskundig en legt de activiteit nogmaals uit.

 

Je bent erg zelfstandig, maar je weet ook hoe je instructies van een leidinggevende moet opvolgen. Je vindt het dan ook geen probleem om mee te doen aan andere activiteiten buiten je eigen takenpakket, zoals het mede-organiseren van een open dag of feest.Kortom, wat je nodig hebt is:

  • stimulerings- en inlevingsvermogen
  • een enthousiaste houding
  • oplettendheid en een luisterend oor
  • deskundigheid
  • leergierig zijn en het vermogen om instructies op te volgen

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2135,43 - €3471,49 per maand