Sportinstructeur - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sportinstructeur

Ben je gek op sport? Maak dan van je hobby je beroep en word sportinstructeur. Help mensen met hun gezondheid of ondersteun topsporters bij het opbouwen van hun conditie. Leg oefeningen uit en maak een trainingsprogramma voor groepen of individuele sporters. Denk jij dat je sportief genoeg bent voor het beroep sportinstructeur? Trek dan je sportkleding maar vast aan! 

Delen
sport
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat ga je doen?
Past het bij je?

Over dit beroep

Ben je gek op sport? Maak dan van je hobby je beroep en word sportinstructeur. Help mensen met hun gezondheid of ondersteun topsporters bij het opbouwen van hun conditie. Leg oefeningen uit en maak een trainingsprogramma voor groepen of individuele sporters.

 

Denk jij dat je sportief genoeg bent voor het beroep sportinstructeur? Trek dan je sportkleding maar vast aan! 

Wat ga je doen?

Als sportinstructeur help je mensen met sporten. Daarbij heb je een bepaald doel voor ogen, zoals het opbouwen van conditie, het verbeteren van de gezondheid van de sporter of het terugbrengen van plezier in sport en bewegen. Dat doe je bijvoorbeeld bij een school, fitnesscentrum, zwembad of sportvereniging.

Iedereen kan sporten, wat voor jou als sportinstructeur natuurlijk leuk is! Je komt dus in aanraking met verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, kinderen, amateursporters of zelfs topsporters.

 

Werken met verschillende doelgroepen en doelstellingen is interessant, maar kan ook ingewikkeld zijn. Elke doelgroep heeft namelijk een andere sportieve benadering nodig. Bij individuele sporters maak je vaak een sportschema waarop je nauwkeurig alles in de gaten houdt. Hierin staat ook het gewenste resultaat en de gezondheid van de sporter vermeld. Vaak overleg je het sportschema even met een collega, zodat je zeker weet dat je op de goede weg zit.

 

Geef je een dagdeel geen les of training aan groepen of individuele sporters? Dan ben je vaak op de werkvloer te vinden om sporters te adviseren of te corrigeren waar dat nodig is. Jij hebt namelijk veel kennis over spieren en het menselijk lichaam. Je weet wat goed is voor sporters en wat niet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen met een blessure naar huis gaan!

Past het bij je?

Barst je bijna uit elkaar van de energie en goede ideeën op het gebied van sport en bewegen en denk je: Nederland kan veel gezonder en fitter worden? Dan is het beroep sportinstructeur op jouw lijf geschreven.

 

Je bent geïnteresseerd in mensen en hebt het geduld en inlevingsvermogen om mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun sportdoelstellingen. Voor sommige sporters is dit een zwaar traject en jij weet hen te stimuleren om door te gaan. Daarbij let je op de fysieke gezondheid van de sporter, want jij weet als geen ander wat goed is voor het lichaam en wat niet. 


 

Lessen en trainingen voor groepen of individuen vraagt veel organisatietalent en creativiteit. Een les voor kinderen heeft namelijk een heel andere insteek dan een les voor volwassenen of een topsporter. Toch beschik jij over de gave om elke dag een goede les of training neer te zetten.Kortom, wat je nodig hebt is:

  • energie, motivatie en creativiteit
  • het vermogen om mensen te stimuleren
  • kennis van het menselijk lichaam
  • organisatietalent
  • liefde voor sport en bewegen

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

2215 - €3620 per maand