Tandartsassistent - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Tandartsassistent

Als tandartsassistent werk je onder leiding van een tandarts of tandartsspecialist. Doorgaans heb je vaste werktijden, maar bij spoedgevallen assisteer je soms ook op andere tijden, afhankelijk van de afspraken die je daarover met je werkgever maakt. Er worden dagelijks heel wat mensen aan de tand gevoeld. Op al deze werkplekken kun jij na of zelfs al tijdens de opleiding terecht. Durf jij je tanden erin te zetten?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • tandheelkunde.startkabel.nl

   

  Handige startpagina met allerlei links naar sites over tandheelkunde.

   

 • www.ant-online.nl

   

  De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) is een beroepsorganisatie voor tandartsen en kan informatie verstrekken over de inhoud van het beroep en de carrièremogelijkheden (alleen voor het beroep tandarts). Ook zijn hier vacatures te vinden voor tandartsen, tandartsassistenten en mondhygiënisten.

   

 • www.assistentensite.nl

   

  Deze site is een trefpunt voor mensen die werken als of studeren voor een medisch assistentenberoep. Je vindt er vacatures en kunt een oproep voor een stageplaats plaatsen. Met nieuwtjes en beroeps- en opleidingsinformatie.

   

 • www.kiesmbo.nl

   

  KiesMBO.nl richt zich op studie- en beroepskeuzes voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

   

 • www.knmt.nl

   

  Website van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Dit is de beroepsorganisatie voor tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten. Je vindt hier informatie over bijvoorbeeld scholing, belangenbehartiging, kwaliteitsbevordering en vacatures.

   

 • www.mondhygienistenforum.nl

   

  Het forum voor en door mondhygienisten die elkaar willen adviseren en van elkaars ervaringen willen leren. Ook paro-preventieassistenten zijn welkom om mee te discussiëren.

   

 • www.nvvta.nl

   

  De Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundig Assisterenden is de beroepsvereniging van en voor alle niet BIG-geregistreerde paramedische medewerkers in de tandheelkundige omgeving. Doel van deze vereniging is alle tandartsassistenten te organiseren en te ondersteunen op allerlei gebieden. 

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.preventie-assistent.nl

   

  Een website speciaal voor tandartsassistenten die de NMT-cursus preventieassistent hebben gevolgd. Met informatie over het werken als preventieassistent, nieuwe ontwikkelingen op dit specifieke vakgebied, bijvoorbeeld fluoridegebruik, ervaringen uitwisselen, vragen stellen en nog veel meer.

   

 • www.s-bb.nl/kans

   

  Benieuwd naar de kans op een baan, stage, leerbaan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op www.s-bb.nl/kans?

   

 • www.sterkinjewerk.nl

   

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1760 - €2320 per maand