Tandtechnicus - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Tandtechnicus

Niet elk gebit is perfect en soms is correctie door de tandarts nodig. De tandarts werkt samen met de tandtechnicus om voor de patiënt individueel een hulpmiddel te maken in het laboratorium. Ieder gebit is uniek. Dit zorgt ervoor dat een tandtechnicus geen routinematig werk heeft. Elke opdracht is anders! Creativiteit is een van de eigenschappen die je nodig hebt.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... er bij het aanmaken van bepaalde kunststoffen giftige gassen kunnen vrijkomen? Als tandtechnicus moet je dus voorzorgsmaatregelen nemen, bijvoorbeeld door onder een luchtafzuiger te werken.


... je werkstukken exact moeten passen? Als een werkstuk niet past, werk je het bij en wordt het opnieuw bij de patiënt geplaatst.


... er een vervolgcursus tot klinisch protheticus is, waarna je onder begeleiding van een tandarts ook direct in de mond van een patiënt mag werken?


...je als tandtechnicus nog nauwkeuriger moet werken dan een goudsmid? Alleen maak je tegenwoordig ook gebruik van heel moderne hulpmiddelen, zoals cadcam-machines.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1455 - €3330 per maand