Technisch oogheelkundig assistent - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Technisch oogheelkundig assistent

Een oogarts kan onmogelijk zelf al het werk doen. Daar heeft hij de technisch oogheelkundig assistent (TOA) bij nodig. Als TOA voer je oogmetingen uit en ondersteun je de patiënten. Ook help je de oogarts bij kleine ingrepen. Als die afwisseling en verantwoordelijkheid je aanspreekt, dan is dit beroep iets voor jou.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een technisch oogheelkundig assistent?
Past het bij je?

Over dit beroep

Een oogarts kan onmogelijk zelf al het werk doen. Daar heeft hij de technisch oogheelkundig assistent (TOA) bij nodig. Als TOA voer je oogmetingen uit en ondersteun je de patiënten. Ook help je de oogarts bij kleine ingrepen.

 

Als die afwisseling en verantwoordelijkheid je aanspreekt, dan is dit beroep iets voor jou.

Wat doet een technisch oogheelkundig assistent?

Wat doet een technisch oogheelkundig assistent?  Als technisch oogheelkundig assistent (TOA) help je de oogarts bij spreekuren en bij kleine ingrepen. Na de behandeling van een patiënt ben je ook betrokken bij de nazorg. Naast het ondersteunende werk verricht je zelfstandige oogmetingen en oogfunctie- onderzoeken. Dit gebeurt onder toezicht van een oogarts.

 

Je meet de oogdruk van cliënten en bepaalt het gezichtsveld of de brilsterkte. Je schrijft visuele hulpmiddelen voor, waarmee mensen weer beter kunnen zien. Wanneer het nodig is, verwijs je mensen ook door naar een huisarts, optometrist of opticien.

 

Het is jouw taak als TOA om de spreekuren grotendeels zelfstandig te verzorgen. Je ontvangt de patiënten en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen. Bovendien houd je de administratie bij.

Past het bij je?

Om technisch oogheelkundig assistent te worden, moet je goed met mensen kunnen omgaan. Je kunt goed samenwerken met artsen en assistenten. In je omgang met patiënten heb je veel inlevingsvermogen.

 

Je bent ook stressbestendig en werkt nauwkeurig. Je hebt een talent voor organiseren en weet hoe je je werk moet voorbereiden. Ook kun je er goed op inspringen wanneer iets misgaat.Kortom, wat je nodig hebt is:

  • een sociale houding
  • stressbestendigheid
  • inlevingsvermogen
  • nauwkeurig kunnen werken
  • organisatietalent

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1890- €3075 per maand